„Kérjük, ne aludjon nálunk” – furcsa jelenséggel szembesült az Ikea

Meglepő közleményt adott ki az Ikea: arra kérték a vásárlóikat, hogy bármilyen jó poénnak tűnik is, ne töltsék az éjszakát az üzleteikben.

Az elmúlt hónapokban ugyanis az áruházlánc biztonsági emberei egyre gyakran találkoznak bútorok közt megbújt ügyfelekkel. Utóbbiak közül akadt, aki Youtube-ra töltötte fel az éjszakai élményeit, de volt olyan is, aki megijedt, és ki sem mert mozdulni egy szekrényből.

Az őrület még augusztusban indult el, amikor a Youtube-ra felkerült egy videó két belga fiútól, akik egy éjszakát bent töltöttek az Ikeában. Ezt már 1,7 millióan látták, és sok követőjük is akadt.

Jönköpingben például nemrég két 14 éves lányt kaptak el egyik reggel a nyitásra készülő dolgozók. Egy másik svédországi áruházban nem volt ilyen szerencsés két 15 éves: ők nem mertek kilépni a szekrényből egész éjszaka, annyira féltek a riasztóktól, és végül a rendőrségen is feljelentették őket.

„Azt reméljük, hogy ez a trend lassan el fog csitulni. Nem értjük, hogy miért vicces az, amit tesznek”- reagált Jakob Holmstrom, az Ikea svédországi sajtóreferense. „Értékeljük, hogy az emberek vicces élményeket szerezni jönnek az Ikeába, ám számunkra a munkatársaink és a vendégeink biztonsága a legfontosabb, ezért nem engedhetjük, hogy éjszakára az üzletben maradjon bárki is” - indokolta az Ikea angliai sajtóreferense.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?