Ingyen oszt laptopokat egy automata

A philadelphiai Drexel Egyetemen olyan automatát vezettek be, amely üdítők és édességek helyett Apple MacBookokat ad ki - ráadásul ingyen.

laptop kiosk signoutHallottunk már olyan automatákról, melyek a szokásos étel-ital helyett baguettet vagy kaviárt, sőt aranyat és balerinacipőt adtak ki, tudunk olyan italautomatáról, amely mellesleg WiFi jeleket sugároz, de az ingyenes laptop-automata ötlete még nem merült fel. Persze az ingyenesség jár néhány korlátozással és játékszabállyal.

Egyrészt a MacBookok kizárólag a hallgatók kezébe, megfelelő azonosítás után hajlandóak kiugrani a helyükről. Másrészt nem örökre, csupán 5 óráig tarthatóak távol az automatától - minden további óra 5 dolláros késedelmi díjat von maga után.

És hogy mire jó mindez? Az egyetem elmondása szerint megkíméli az éjszakába nyúlóan könyvtárazó hallgatókat attól, hogy saját felszerelésükkel érkezzenek. Ez egyrészről kényelmes, másrészről viszont biztonságos is, hiszen az esetleges tolvajoknak nincs mit ellopni tőlük az úton.

 

Kimaradt?