Hatalmas pirotechnikai szállítmányt foglaltak le a hatóságok

Több mint harmincezer pirotechnikai terméket koboztak el kedden a bukaresti csendőrök egy férfitől, aki futárszolgálattal akarta Kolozsvárra juttatni a szállítmányt.

A bukaresti csendőrség közleménye értelmében a 40 éves férfi ellen robbanóanyagok törvénytelen birtoklása miatt indult eljárás.

A csendőrség ugyanakkor felhívja a figyelmet, hogy a téli ünnepeket megelőző napokon több ellenőrzést is végeznek a pirotechnikai termékekkel kapcsolatos bűncselekmények visszaszorítása érdekében. Az ilyen bűntettek három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók - mutat rá a közlemény.

A hatályos törvények értelmében pirotechnikai termékeket kizárólag erre vonatkozó jóváhagyással rendelkező jogi személyek árusíthatnak, csak engedélyezett helyeken.             

A szórakoztató célzatú pirotechnikai eszközök nem megfelelő használata számos áldozatot szed minden évben, főleg a gyermekek körében - hangsúlyozza a közlemény -, ezért a csendőrség arra kéri a szülőket, legyenek körültekintőek, és figyeljenek jobban oda gyermekeikre. 

Kimaradt?