Búcsúzhat a doktori címétől a volt belügyminiszter

Két doktori címet is visszavon az oktatási miniszter, közöttük Petre Tobă korábbi belügyminiszterét.

Mircea Dumitru oktatási tárcavezető várhatóan a hét elején vonja vissza Petre Tobă volt belügyminiszter és Florentin Pandele, Bukarest egy kerületi polgármesterének doktori titulusát, miután a illetékes testület elutasította a plágiumot kimondó bizottság döntése elleni fellebbezést.

A plágiumvádakkal kapcsolatos végleges jelentést a következő héten kapja meg az oktatási miniszter, a hét elején már várhatóan aláírja a doktori titulusokat visszavonó rendeletet – közölte Mirabela Amarandei, az Oktatási Minisztérium vezetője.

Petre Tobă októberben a főügyészségen tett feljelentést az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács (CNATDCU) tagjai ellen, miután az kijelölte a plágiumgyanú elbírálásával foglalkozó bizottság tagjait.

A volt belügyminiszter kapcsán 2015 novemberében merült fel, hogy doktori disszertációja háromnegyedét a források megjelölése nélkül lopkodta össze az internetről.

Petre Tobă tagadta a plágium vádját. Mint mondta, doktori dolgozatát tisztességesen írta meg, mi több a disszertációjában foglaltakat Bukarest rendőr-főkapitányaként a gyakorlatba is ültette.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?