Gratulált Borboly a kis híján parlamenti mandátumot nyert kolléganőjének

Egy szép virágcsokorral vigasztalta Borboly Csaba megyei tanácselnök csütörtökön a beosztottját, Józsa-Svella Beátát, aki kis híján parlamenti képviselő lett.

Mint ismert, a választási adatok 99,8 százalékos feldolgozottsága alapján szerdán még úgy tűnt, hogy a visszaosztásnak köszönhetően az RMDSZ Tulcea megyei képviselői listájának vezetője mandátumhoz jut. Hargita Megye Tanácsának 27 éves munkatársa, Józsa-Svella Beáta csütörtökön tudta meg, hogy az adatok 100 százalékos feldolgozottságát követően végül nem Tulcea megyében, hanem Konstancán lesz RMDSZ-es parlamenti képviselő, Antal István Szatmár megyei vállalkozó személyében.

Borboly Csaba csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írta: szerdán örültek a jó hírnek, mert szerinte a Józsa-Svella Beáta fiatal édesanyaként jobb rálátással képviselhette volna a nők, az anyák érdekeit a törvényhozásban, elősegíthette volna a jobb magyar-román együttműködést. Ugyanakkor gratulált Antal Istvánnak, aki nem ismeretlen Hargita megyében, „hisz olyan lovasember, aki tapasztalatát, tudását a megyénkbeli lovassportban résztvevőkkel megosztotta, több esemény résztvevője, meghívottja volt eddig is”.

A tanácselnök hangsúlyozza: Józsa-Svella Beáta kolléganőjük nagyon talpraesett és büszkék rá. „Bátor kiállásával már „beiratkozott” a 2020-as szentegyházi tanácsosjelöltek sorába, ehhez gratulálunk és támogatásunkról biztosítjuk, tevékenységére pedig szükségünk van a hivatalunkban, hogy a megye érdekében sok jó döntést tudjunk meghozni” – írja Borboly.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?