Köszönetet mondott a szavazóknak a 4 év után visszatérő Faragó Péter

Közleményben köszönte meg a bizalmat Faragó Péter, a négy év szünet után újraválasztott Arad megyei parlamenti képviselő. Az aradi magyarságnak 1990-től 2012-ig folymatosa volt a képviselete a bukaresti törvényhozásban, ám négy éve egyetlen jelöltje sem jutott be a parlamentbe (a legutóbbi honatya épp Faragó volt).

A megyei szervezet elnöke azt írta: „A szavazókat illeti dicséret és köszönet ezért, hiszen mind a helyhatósági választásokon, mind a december 11-i parlamenti választásokon nagy számban járultak az urnákhoz, és adták voksukat az RMDSZ jelöltjeire.„ A múlt vasárnap mind a képviselői, mind a szenátori lista 11 ezer körüli szavazatot kapott, ami Arad megyében nyolc százalékos eredménynek felelt meg. Faragó szerint a történelmi magyar egyházaknak, a társult szervezeteknek és a civil szférának, a tagságnak és az önkénteseinknek, továbbá az urnabiztosoknak is kijár a köszönet a kitartó munkáért.

Faragó Péter jelenleg az RMDSZ egyik megyei tanácsosa, de erről a tisztségéről le fog mondani. Helyét a listán őt követő személy, Bölöni György pécskai helyi tanácsos és RMDSZ-elnök foglalhatja el, az ő helyére pedig Süli Julianna óvónő kerülhet a pécskai testületben.

 

Kimaradt?