Átadták a Csodasarkot az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumnak

Rudolf Barnabás negyedik és Szabó Péter Patrick harmadik osztályos jóvoltából 100 ezer forint értékben kapott ajándékokat az iskola.

A magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Pánczél Károly és titkárságvezetője, Sándor Tamás adta át szerdán az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumnak azt a 100 ezer forint értékű nyereményt, amelyet az iskola két diákja nyert a Nemzetpolitikai Államtitkárság által meghirdetett, A mi városunk című internetes vetélkedőn.

A Kárpát-medence magyarlakta vidékeiről közel kétezer óvodás és elemi iskolás jelentkezett a versenyre, amely több héten keresztül zajlott, és a gyerekeknek különböző általános műveltségi, helytörténeti, nemzettörténeti és sportbeli kérdésre kellett válaszolniuk. Erdélyben 14 oktatási intézmény 19 diákja került ki győztesként, közülük ketten az aradi Csiky Gergely Főgimnázium tanulói: Rudolf Barnabás negyedik és Szabó Péter Patrick harmadik osztályos. „Nagy érdemük ezeknek a gyerekeknek, hogy úgyis kitartottak a verseny végéig, hogy tudták, a jutalom nem az övék, hanem osztály és diáktársaiké” – mondta a díjátadón Pánczél Károly. A csomagból sporteszközök, logikai játékok, mesés és tudományos könyvek kerültek elő.

A Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke emlékeztette az alkalomra szervezett iskolai ünnepségen megjelenteket, hogy a magyar állam az állampolgárság kiterjesztése, a közjogi kapcsolat megteremtése után is hangsúlyt fektet a fiatal nemzedék szülőföldön való boldogulására, a külhoni magyar óvodások évétől eljutottak oda, hogy az idei a külhoni fiatal magyar vállalkozók éve volt, jövőre pedig a magyar állam 17 milliárd forintból külhoni magyar óvodafejlesztési és -építési programot indít.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?