Tăriceanu: a PSD-vel együtt kidolgozunk egy közös kormányprogramot

Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) társelnöke azt nyilatkozta, hogy az általa vezetett párt képviselői a Szociáldemokrata Párt (PSD) mellett részt vesznek majd a kormánykoalícióban és a szociáldemokratákkal együtt kidolgoznak egy közös kormányprogramot. 

„Számunkra, akik egy évvel és négy hónappal ezelőtt jöttünk létre mint párt, fontos az, hogy a választások megerősítették parlamenti szerepünket. (...) Romániának sikerült visszaállnia arra az útra, amelyen a rendszerváltás után elindult, sikerült megerősítenie demokratikus intézményrendszerét' - jelentette ki hétfőn este a România TV-ben Popescu-Tăriceanu. Popescu-Tăriceanu azt mondta: a PSD és az ALDE közös kormányprogramot dolgoz ki.

„A reformintézkedéseket minden kormánynak a beiktatását követő első két évben kell meghoznia. A következő időszakban egyeztetjük a célkitűzéseinket a PSD képviselőivel, hogy minden fontos programpont helyet kapjon a kormányprogramban' - mondta az ALDE társelnöke.

„A jelenlegi kormány nem volt képes kidolgozni a jövő évi költségvetést. Ez a legsürgősebb, amit meg kell tennünk. Az állami intézmények elfogadott költségvetés hiányában is tudják folytatni munkájukat' - mondta az ALDE társelnöke. 

Kimaradt?