Kelemen Hunor: az RMDSZ ereje az erdélyi magyarok ereje

„Köszönjük a magyar emberek bizalmát, azt, hogy elmentek ma szavazni. Nagy erőt ad nekünk, hogy minden nehézség ellenére ott voltak az urnáknál” – jelentette ki urnazárás után az RMDSZ székházában, az exit poll eredményeket kommentálva Kelemen Hunor.

A szövetségi elnök megköszönte azoknak is a támogatását, akik – szavai szerint – korábban bizalmatlanok voltak a szövetséggel szemben, de az utóbbi napokban meggyőződtek arról, hogy nincs alternatívája az erdélyi magyar képviseletnek

„Úgy látszik, megfordulni látszik az utóbbi évek negatív tendenciája. Magasan az 5 százalék fölött van a támogatottságunk, az arányos képviselet 6,3 százalékot jelentene. Az MPP-vel való összefogás, a belső, szórvánnyal való szolidaritás meggyőzte a választókat, hogy az RMDSZ és szövetségese elkötelezett a magyar ügy után” – fogalmazott a politikus.

Kelemen Hunor szerint az RMDSZ-nek a továbbiakban Erdély jövőjén, „egy jobb Romániáért” kell dolgoznia. Úgy fogalmazott: az RMDSZ ereje az erdélyi magyarok ereje, sikere közös siker. Hozzátette, az exit poll adatok és a belső előrejelzéseik bizakodással töltik el. „A választóink támogatják a programunkat, jogaink bővítéséért minden nap meg kell harcolnunk” – jelentette ki.

A szövetségi elnök köszönetet mondott a helyi szervezeteknek, önkormányzati vezetőknek, mindazoknak az országokon belüli és kívüli partnereknek, akik segítették a munkájukat. „A jövő a közjóról szól. A román többséggel szerződést kell kötnünk, ami szavatolja a jogegyenlőséget, az identitásunk biztonságát. Az új csapat, új szellemben a közjót és a magyar érdeket fogja képviselni” – ígérte a politikus.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?