Észre sem vette Hargita megyei áldozatát a focșani-i sofőr?

Sikerült azonosítaniuk a rendőröknek azt a sofőrt, aki csütörtök este elütött egy ittas borszéki férfit, majd elhajtott. A focșani-i ​férfi azt állítja: nem is vette észre, hogy baleset történt.

A Hargita megyei rendőrség pénteki beszámolója szerint a 32 éves áldozat a DN15-ös jelzésű úton gyalogolt kivilágítatlanul este fél 9 körül. Át akart kelni az úttesten, és elütötte egy arra járó haszongépjármű utánfutója. A sofőr nem állt meg, elhajtott a baleset helyszínéről.

A rendőröknek a közlemény szerint „specifikus nyomozói eszközökkel” sikerült adatokat szerezniük a haszongépjárműről, a gépkocsit körözni kezdték. A jármű a maroshévízi járőrök hálóján akadt fent 9.40 körül. Igazoltatáskor kiderült, hogy a Bulgáriában bejegyzett autót egy 31 éves focșani-i férfi vezette.

A sofőr elmondta, hogy egy borszéki benzinkúthoz akart behajtani, amikor a baleset történt, és nem észlelte, hogy megütött valakit, mert a jármű utánfutója csapódott az áldozatának. Vallomása szerint húsz percet tartózkodott a benzinkútnál, majd továbbindult. A borszéki férfi a lábán sérült meg, a rendőröket az otthonából értesítette a balesetről.

A focșani-i férfi nem volt alkohol befolyása alatt, viszont az áldozat leheletében 0,44 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a szonda. A rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával vizsgálódik az ügyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?