Vass Levente: nemcsak Bukarestben, itthon is lesz feladatunk

„Parlamenti képviselőkként nemcsak a törvényhozásban, itthon is számos feladatunk lesz. Erősítenünk kell az emberek hitét és építenünk kell közösségeinket, ez a két legnagyobb feladatunk itthon. Különösen igaz ez a szórványban, ahol az anyanyelvű oktatás biztosítása és a magyar közösség erősítése, identitásának ápolása a megmaradásunk alapfeltételei” – mondta csütörtökön Vass Levente, az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltje Szászrégenben.

A jelölt hozzátette, bukaresti munkája mellett azért is fog dolgozni, hogy az önkormányzatok, egyházak, iskolák tulajdonában lévő népviseletek felújítására, illetve új népviseletek vásárlására hozzáférhető támogatási lehetőségeket találjon.

Novák Csaba Zoltán szenátorjelölt elmondta, egy közösség jövője az oktatásban rejlik, ezt leginkább a szórványtelepülések lakosai tapasztalhatták és tapasztalják egyre inkább. „Ezért az RMDSZ oktatási szakpolitikusaként előnyben fogom részesíteni a szórványt. Fontosabb kérdésekben politikai döntésekre lesz szükség, ezekben az esetekben központilag kell majd megoldást találni, ugyanakkor egyes felmerülő gondokat helyi szinten is lehet orvosolni, önkormányzati kollégáink, magyar pedagógusaink bevonásával”− nyilatkozta Novák Csaba Zoltán.

Kimaradt?