Szombaton kezdődik a síszezon a Madarasi Hargitán

A legmagasabban fekvő székelyföldi síközpontban, a Madarasi Hargitán december 10-én kezdődik a síszezon, egyelőre csupán hétvégenként, de működtetik mindenik felvonót. A fekete besorolású Nagy Mihály pálya kivételével az összes sípálya használható szombattól – közölte csütörtökön a síközpont.

December 10-én rajtol a síszezon a Madarasi Hargitán. Az 1500-1700 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő sípályákhoz felvezető mindkét utat folyamatosan takarítják, de a hólánc használata Ivó és Szentegyháza felől is kötelező.

Jelenleg a Madarasi Hargita sípályáin mintegy 40-50 cm a taposott hóréteg vastagsága, a sípályákon kívül kb. 30 cm a természetes hó. A síközpont üzemeltetői remélik, hogy a leginkább hóbiztos magyar sítelepen - hasonlóan az előző évekhez - a szezon ezúttal is kitart egészen április közepéig.

A székelyek szent hegyének tartott Madarasi Hargitán mintegy 5 kilométernyi sípálya található, hat jól karbantartott, hóágyúzott és rendszeresen taposott sípálya, egyaránt csúszhatunk zöld, ún. „bébipályán”, kék, piros és fekete besorolású pályákon is, a hótaposó gépek és hóágyúk folyamatosan dolgoznak.
 
 Aktuális hóviszonyok, webkamera, helyi időjárás-előrejelzés, síbérletárak, szálláslehetőségek és minden közhasznú információ egy helyen megtalálható, a síközpont weboldalán, ugyanakkor a síközpont hivatalos Facebook-oldalát is érdemes követni, rendszeresen frissítik az aktuális tudnivalókat.

Kapcsolódók

Kimaradt?