Ezek a legveszélyesebb országutak Romániában

A DN1-es, a DN2-es és a DN7-es jelzésű országúton a leggyakoribbak a halálos balesetek Romániában – derül ki a közlekedési minisztérium 2015-ös adatokon alapuló jelentéséből.

A news.ro által idézett dokumentum szerint Románia az első helyen állt tavaly az Európai Unióban halálos balesetek statisztikáiban. A múlt évben millió lakosonként 95 személy vesztette életét közutakon, miközben az EU-s átlag 51,5 eset.

A legtöbben a Bukarestet a borsi határátkelővel összekötő, 643 kilométeres DN1-es jelzésű úton haltak meg 2015-ben. A Prahova völgyén áthaladó országútnak a Comarnicot Brassóval összekötő szakasza a legforgalmasabb Romániában.

A Bukarestet a nagylaki határátkelővel összekötő, 525 kilométeres DN7-es jelzésű úton szintén igen sűrűn történnek halálos balesetek. Az Olt völgyén áthaladó országúton gyakorta akadozik a forgalom a földcsuszamlások, sziklahullások és áradások miatt.

A harmadik legveszélyesebb országút a DN2-es jelzésű, amelyik a fővárost köti össze a moldovai Siret határátkelővel. Ennek a Bucureşti-Focşani szakasza legforgalmasabb, és itt történik a leggyakoribb halálos baleset is.

Kimaradt?