Cioloş: a kormányprogramról a többséget alkotó pártokkal kell tárgyalni

Nem akar ígérgetni, ahogyan az előző választási kampányokban tették a politikai pártok, ugyanakkor a kormányprogramot a többséget alkotó pártokkal kell kialakítani - mondta hétfőn Dacian Cioloş miniszterelnök az Adevărul Live-nak adott interjúban. 

A miniszterelnök szerint nagyon sok választási kampány során hangzottak el olyan ígéretek, amiből szinte semmi sem valósult meg, mint például az alkotmány-módosítás vagy Románia régiósítása. Éppen ezért nem szeretne ígérgetni, főleg, hogy a kormányprogramról a kormányt alkotó pártokkal is egyeztetni kell. A miniszterelnök hozzátette, tárgyalt már kormányzási terveiről az őt támogató pártokkal, de konkrét vállalásokról csak akkor lehet beszélni, ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) alkot majd többséget.

„Természetesen beszélgettünk a két párttal (PNL és USR) a kampány során bemutatott programjukról, de mindkét alakulat külön mutatta be a választási programját. Ha köréjük épül majd a parlamenti többség, akkor tárgyalni kell a konkrét vállalásokról is" - tette hozzá Dacian Cioloş miniszterelnök. 

Kimaradt?