A hó fogságába került Nagybánya

A hótorlaszok miatt csak részben járhatók a 18B, illetve 1C jelzésű országutak Nagybánya bejáratához közeli szakaszai, amelyeken több mint egy kilométeres autósorok alakultak ki. 

A két országúton több hókotró is dolgozott az elmúlt órákban, a Nagybányára be, illetve onnan kivezető szakaszokat azonban nem hótalanították az elmúlt 24 órában, mivel az önkormányzatnak nem sikerült szerződést kötnie téli útkarbantartásra. Ugyanezen ok miatt a nagybányai utcákról sem takarítják el a havat, bár folyamatosan havazik. A városhatárnál a közlekedésrendészet munkatársai irányítják a forgalmat, a nagy hó miatt azonban egyre nehézkesebb a közlekedés.

November folyamán három versenytárgyalást írt ki a polgármesteri hivatal hóeltakarításra, de egy vállalat sem jelentkezett ezekre. Mivel az önkormányzat tulajdonában levő, útkarbantartással foglalkozó vállalatot néhány éve magánosították, jelenleg nincs, aki elvégezze a hótalanítást.

Önkormányzati források szerint azok a vállalatok, amelyeket az elmúlt években szerződött le a város hóeltakarításra és csúszásmentesítésre, ezúttal azért nem jelentkeztek, mert minden alkalommal késve fizetett az önkormányzat szolgáltatásaikért.

Kimaradt?