Nem vicc: rozoga buszokkal szállítják munkába a Dacia alkalmazottjait

Spontán tiltakozást tartott péntek reggel a mioveni-i Dacia üzem több mint ezer alkalmazottja. 

Az éjszakai váltásban dolgozó munkások reggel az üzem előtti téren gyűltek ösze, és nem ültek fel a rájuk váró buszokra. Elégedetlenségüket ugyanis éppen a szállításukat biztosító járművek rossz állapota váltotta ki, illetve az, hogy a buszok vezetésére tapasztalatlan sofőröket alkalmaznak. 

„Behívják őket az utcáról, jogosítványt adnak nekik (...), majd egy olyan gyermek kezébe helyezik 40 ember életét, aki munkahelyet szeretne ugyan, de nincs meg ehhez a megfelelő képesítése. Ő nem tudja, hogy nem szabad felszállnia olyan buszra, amely nincs felszerelve megfelelő biztonsági rendszerrel" - hangsúlyozta a szakszervezet vezetőhelyettese, Ion Iordache.  

A tiltakozást az váltotta ki, hogy az elmúlt hónapokban két balesetben is érintettek voltak a Dacia üzem munkásait szállító autóbuszok. Az egyik baleset augusztusban történt, akkor 13 személy került kórháza, miután a gyár alkalmazottait szállító két autóbusz ütközött egymással. November 25-én ismét egymásba futott két busz, a baleset nyomán 17 személy szorult kórházi ellátásra. 

Kimaradt?