Gyermekeivel is végezni akart a lakását felgyújtó férfi, aki rendőrökre támadt

Három kiskorú (4,6,13 évesek) és két rendőr égési sérüléseket szenvedett, egy 39 éves férfit pedig lábon lőttek a rendőrök, miután felgyújtotta saját lakását keddről szerdára virradó éjszakán Siret településen. Mindannyiukat a megyei sürgősségi kórházba szállították. 

Súlyos égési sérülései miatt a 13 éves fiút egy bukaresti klinikára küldik orvosi ellátásra. A piromániás férfi elbarikádozta magát három gyermekével, majd felgyújtott néhány tárgyat a lakásában. A szomszédaik kértek segítséget az 112-es segélyhívó számon. A készenléti felügyelőség csapata a községi rendőrökkel megkísérelték kimenteni az égő lakásból a kiskorúakat, azonban a férfi eltorlaszolta a nyílászárókat és csapdákat állított fel. 

A 4 és 6 éves gyerekeket végül az ablakon mentették ki, miközben a gyújtogató lángoló palackokkal dobott meg két rendőrt. Ők a kezükön és az arcukon szereztek égési sérüléseket. A harmadik kiskorút az apa visszatartotta, így a rendőrök kénytelenek voltak belelőni a férfi lábába, hogy engedje el a gyermeket - mondta el az Agerpres hírügynökségnek a Bákó megyei rendőr-felügyelőség szóvivője, Narcisa Butnaru. 

A piromániás férfi még nem adott magyarázatot arra, hogy miért akart meghalni a tűzben három gyermekével együtt. Az ügyben a megyei törvényszéki ügyészség folytat vizsgálatot. 

Kapcsolódók

Kimaradt?