Vissza nem kapott földjeik miatt tiltakoztak az erdőfelekiek

Több mint háromszáz erdőfeleki lakos tiltakozott vasárnap az E60-as út közepén elhelyezett sávválasztók, valamint 600 hektárnyi gyümölcsös visszaszolgáltatásának késlekedése miatt.

A tüntetők azt skandálták, hogy „Ne űzzetek gúnyt belőlünk, adjátok vissza a földünket!”, „Boc, ne feledd, Felek nem a tied!”, „Le a maffiával!”

Az erdpfeleki tiltakozók által magasba emelt plakátok pedig olyan feliratokat tartalmaztak, mint „Tiltakozunk az ellen, hogy 25 éve nem szolgáltatják vissza a kommunista rezsim által elkobzott ősi földjeinket”, „Tiltakozunk az E60-as út tönkretétele és gazdaságaink elkerítése miatt”.

Gabriel Costea, Erdőfelek polgármestere az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta: a településen áthaladó E60-as út nem felel meg napjaink követelményeinek, a felekiek tulajdonát képező, de Kolozsvár közigazgatásába tartozó gyümölcsöst pedig nem vehetik birtokba eredeti tulajdonosai, mert ezt a kolozsvári polgármesteri hivatal „nem akarja, vagy nem tudja”. A polgármester azt is elmondta: Felek lakosai december 6-ára Kolozsváron terveznek tüntetést.

Kimaradt?