Szabadidős rendőr fogott el egy tolvajt Gyergyószentmiklóson

Amerikai akciófilmekbe illő jelenet játszódott le Gyergyószentmiklóson csütörtök délután: egy szabadidős, civil ruhás rendőr árkon-bokron át üldözött, majd elfogott egy tolvajt, aki egy lopott női táskával menekült a város utcáin.

A Hargita megyei rendőrség pénteki beszámolója szerint a kárvallott egy 48 éves gyergyószentmiklósi asszony volt, akit a művelődési ház melletti sétányon fosztott ki egy fiatalember 15.40 körül. A tolvaj kitépte az áldozat kezéből a táskát, majd futásnak eredt. Pechére éppen arra autózott szolgálati ideje lejárta után egy rendőr, aki nem látta ugyan a rablást, de feltűnt neki a menekülő fiú. Főként az volt a gyanús számára, hogy futás közben valamit szorongatott a kabátja alatt.

A civil ruhás rendőr hirtelen megfordult az autójával, és üldözőbe vette a tolvajt. A Kossuth Lajos utcában a fiú átszökött a kerítésen. Ekkor üldözője felhajtott a járdára a gépkocsival, felmászott a motorházra, és szintén átugrotta a kerítést. A hajsza folytatódott, de már nem sokáig, a rendőr utolérte, ártalmatlanította a tolvajt, majd autójába tuszkolta, és visszahajtott a művelődési házhoz.

Ott már a kárvallott nő és egy járőrcsapat várta, így átadta az időközben azonosított, 16 éves gyergyószentmiklósi fiút a társainak. A rendőrjárőröket egyébként a 112-es segélyhívó számon egy járókelő riasztotta, aki szemtanúja volt az asszony kifosztásának.

A fiú a zsákmányt menekülése közben eldobta, hogy ne lehessen bizonyítékként felhasználni ellene. Előbb a pénztárcától, majd a táskától szabadult meg, miközben a civil ruhás rendőr a nyomában loholt. Az 500 lejt tartalmazó pénztárca nem került elő, viszont a női táskát megtalálták a fiú menekülésének útvonalán. A táskában 5300 lej és 950 euró volt. Ezt a pénzt állítása szerint a fogyatékkal élő asszony egy fontos műtétre tartogatta.

A tolvajt őrizetbe vették, rablásért indul eljárás ellene. Kézrekerítője a rendőrség gyilkossági osztályán dolgozik.

Kimaradt?