Băsescuék vissza akarják állítani a 2011-es oktatási törvényt

„Eltorzították” a 2011-es oktatási törvényt a 108 végrehajtott módosítás által, a Népi Mozgalom Párt (PMP) célja pedig visszaállítani eredeti formájába ezt a jogszabályt - nyilatkozta Traian Băsescu, a PMP elnöke. 

„A híres Andronescu asszony és a híres plagizáló, Victor Viorel Ponta miniszterelnök révén 108 módosítást eszközöltek a törvényen. A jogszabályt egyszerűen eltorzították. Ezekkel a változtatásokkal gyakorlatilag visszatértünk a régi oktatási gyakorlatokhoz, ismét az érdekcsoportok, szakszervezeti érdekek állnak a rendszer középpontjában. (...) Meg kell értenünk, hogy az oktatási rendszernek diákcentrikusnak kell lennie” – nyilatkozta Băsescu az alakulat Prahova megyei jelöltjeinek bemutatkozó rendezvényén. 

A PMP elnöke rámutatott, a funkcionális analfabétizmus 42%-os, az iskolaelhagyás 19,1%-os országos szinten. A PMP célja visszaállítani eredeti formájába a 2011/1-es törvényt, és öt éven át megtartani azt. Az iskolaelhagyás legfőbb oka a szegénység, a szociális segélyekből pedig a ténylegesen rászorulóknak kell részesülniük - tette hozzá Băsescu. 

Kimaradt?