Hétvégén gyúlnak ki az adventi fények Háromszéken

Sepsiszentgyörgyön hatodik éve, hogy advent első vasárnapján meggyújtják az első gyertyát a főtéri óriáskoszorún, felkapcsolják a város karácsonyi díszkivilágítását és közösen ünnepel a város. Az új főterén felállított óriáskoszorún, november 27-én, vasárnap este 19.30-kor Antal Árpád polgármester gyújtja meg az első gyertyát, majd a lángot továbbadja az ünnepségen részt vevő lakóknak.

Az ünnepségen résztvevőket forró teával és kaláccsal-, a gyerekeket mézeskaláccsal kínálják majd, és a szervezők gyertyákat is biztosítanak azoknak, akik nem otthonról hozott gyertyával érkeznek a főtérre.A Sepsiszentgyörgy zenei életét meghatározó Evilági együttes egy jellemzően karácsonyi időszakra válogatott népi énekekkel készül az eseményre. A Csodaváró című koncertjükbe bevonják a közönséget is, és egy dalt közösen énekelnek majd el. Az együttes több koncertet is adott ezen a héten, a sorozatról Orbán Ferenc együttesvezetővel készült interjúnk itt olvasható.A meghitt hangulatról a Református Kollégium RefSonor kórusának előadása is gondoskodik, amit majd Juhos Kata előkészítő osztályos diák verse követ. Végül az estet Benedek Róbert Károly plébános koszorú áldása zárja.

Hagyományos és design termékek a karácsonyi vásárban

Az advent első vasárnapja alkalmából szervezett ünnepség keretében felkapcsolják Sepsiszentgyörgy ünnepi fényeit, amely révén igazi karácsonyváró hangulatot teremtenek a városban. Antal Árpád elmondta, hogy idén is az elmúlt években használt visszafogott és elegáns ünnepi díszeket használják. Hozzátette, hogy a december 16 és 24-e között sorra kerülő karácsonyi vásárban viszont több újítás is lesz, így új vásári házikókat helyeznek el a főtéren illetve a hagyományos, kézműves vásári termékek mellett helyet kapnak a modern, formabontóbb design alkotások is.Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kónya Ádám Művelődési Ház közös főtéri vásárán való részvételre november 28-ig várják a kereskedők, kézművesek, designerek, egyesületek és alapítványok jelentkezését. Az egységes vásári arculat kialakításáért a szervezők a házikók külső dekorálását, fenyőággal, fény-füzérrel való ellátását is biztosítják.

A kézdivásárhelyi önkormányzat ötödik alkalommal szervez adventi rendezvénysorozatot Ünnepváró címmel. Szombatonként 18 órától a Gábor Áron téren gyújtják meg a gyertyákat, de lesznek kulturális programok, helyi termék- és népművészeti karácsonyi vásár, valamint koncertek is. Az Ünnepváró rendezvénysorozat teljes programját jövő héten véglegesítik, és elérhető lesz a www.kezdi.ro honlapon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?