Tragédiát is okozhatott volna Aradon két ittas vasutas

Gázolajat szállító szerelvénynek ütközött nagy sebességgel szerda hajnalban egy mozdony az aradi vasútállomás rendező pályaudvarán. A baleset két ittas vasutas téves manővere miatt következett be.

A helyi portálok beszámolója szerint az ütközésnek akkora ereje volt, hogy az első tartálykocsi felemelkedett a sínekről, és letépte az elektromos vezetéket. A helyszínre siető tűzoltók szerint a balesetet csak azért nem követte hatalmas robbanás, mert a megsérült tartálykocsiban nem volt üzemanyag. A kiömlő gázolajat ugyanis azonnal lángra lobbantotta volna a sérült elektromos vezeték.

A balesetet okozó mozdony a tartálykocsikból álló szerelvényhez akart csatlakozni. A manővert végző két mozdonyvezető azonban valamit nagyon elrontott, ez okozta az ütközést. A két vasutast megszondáztatták. Egyiknek a leheletében 0,75 mg/l a másikéban 0,26 mg/l alkoholt mutatott ki a műszer. Bűnvádi eljárás indult ellenük.

Az Arad Megyei Készenléti Felügyelőség szóvivője, George Plesca elmondta, a szerelvény 24 tartálykocsiból állt. Huszonhárom ciszterna színültig tele volt gázolajjal, a legutolsóban – amelyben a mozdony ütközött – a biztonsági előírásoknak megfelelően nem volt üzemanyag.

Kapcsolódók

Kimaradt?