A PRU Maros megyei jelöltjeit zavarja, hogy nem használhatják kampányukban a trikolórt

Megtámadja az Alkotmánybíróságon az Egységes Románia Párt (PRU) Maros megyei szenátor-, illetve képviselőjelöltje, Nicola Dragoş Ploeşteanu és Sergiu Aştelean azt a jogszabályt, amely tiltja a nemzeti jelképek kampányban történő használatát. 

Keddi sajtótájékoztatójukon a PRU jelöltjei bejelentették: a párt Maros megyei szervezete megfellebbezte a kerületi választóiroda döntését, amelyben a testület leszögezte, hogy panaszt tesz a rendőrségen a PRU jelöltjei ellen, amiért Románia zászlajának színeivel illusztrálták a virtuális térben választási propaganda-anyagaikat. 

Az Egységes Románia Párt jelöltjei úgy vélik, a román zászló választási kampányban való használatának tiltása szembemegy az alkotmány előírásaival. Szerintük ugyanakkor ez a rendelkezés azoknak a kisebbségi csoportoknak kedvez, „amelyek egy másik állam vagy másik régió zászlaja alatt tömörülnek”, éppen ezért a PRU „mindent meg fog tenni, hogy Románia zászlaja oda kerüljön, ahol a helye van” - fogalmazott Nicolae Dragoş Ploeşteanu. 

Kimaradt?