Vállalkozókkal találkoztak az RMDSZ udvarhelyszéki jelöltjei

A mi feladatunk azt az erőt felmutatni december 11-én, amit a magyar közösség jelent. Arról kell meggyőzni az embereket az elkövetkező három hétben, hogy szavazataikkal írják meg Erdély jövőjét! – emelte ki Dr. Verestóy Attila szenátorjelölt hétfőn. 

Az udvarhelyszéki jelöltek ezen a héten további helyi vállalkozásokat látogatnak meg, elsőként egy küküllőkeményfalvi kőkitermelőt, egy csomagolástechnikában jártas, udvarhelyi vállalatot, illetve egy fenyédi, fehérneműgyártásban nevet szerzett céget kerestek fel.

Fenyéden a falufórumon elhangzott: legalább 15%-kal többen kell decemberben szavazniuk a magyar embereknek, mint a többségi nemzet képviselőinek. „Ezzel sikerülhet elég embert a parlamentbe bejuttatnunk a magyar érdek képviseletében” – mondta Dr. Verestóy Attila szenátor. Kiemelte: szerinte egyetlen dolog van, ami hajtja a világot, éspedig az erő: „a mi dolgunk, hogy azt az erőt tudjuk felmutatni december 11-én, amit ez a magyar közösség jelent.” 

Újra lehetőség adódik arra, hogy Udvarhelyszéknek két képviselője legyen – véli Sebestyén Csaba képviselőjelölt. Mint mondta, olyan pályázati rendszer kialakításában érdekelt, amelyben a helyiek dönthetik el a kiírás tematikáját. A pályázások növelésével együtt fontos, hogy olyan falusi gazdaságok jöjjenek létre, amelyek a közösségek gazdasági életének motorjai lehetnek – hangsúlyozta. 

A Szövetség kiemelten kezeli a szakemberképzést – fogalmazott Antal Lóránt szenátorjelölt. Hozzátette: munkalehetőség van, adott, a hiány főként a szakképzett munkaerő terén jelentkezik. Azon dolgozik a Szövetség, hogy egyensúlyba hozza az elméleti oktatást a gyakorlatival.

Dr. Verestóy Attila kitért arra is: mennyire fontos, hogy a vállalkozók is szavazzanak. Az egyik cégtulajdonos, Ilyés Ferenc a téma kapcsán úgy fogalmazott: nem pártról, hanem a magyarság megmaradásáról beszélünk. Az RMDSZ csak a keretet adja, mert összefogás van, és ezt az egyszerű emberek is megértik.

 

Kimaradt?