Cseke Attila: a helyben megtermelt erőforrások és adók Erdélyt gyarapítsák

Sajnos újra és újra rá kell ébrednünk, hogy Erdély jövője csak nekünk, magyaroknak, és a minket képviselő RMDSZ-nek fontos – jelentette ki Cseke Attila, az RMDSZ Bihar megyei szenátorjelöltje kedden Szentjobbon.

„Az erdélyi autópálya-építéseket például lassan húsz éve tervezik, majd újratervezik. Ebből is meglátszik, hogy a mi ügyeink, a mi útjaink és jólétünk a fővárosiaknak nem számít. Ezért is döntött úgy az RMDSZ, hogy bármilyen pártszínű is legyen a következő kormány, csak akkor támogatjuk, ha befejezi az Észak-Erdélyi és Dél-Erdélyi autópályákat” – jelentette ki a szenátorjelölt a Bihar megyei településen, ahol helyi véleményformálókkal találkozott.

Cseke Attila felhívta a figyelmet arra, hogy csak a Szövetségnek fontos, hogy a helyben megtermelt erőforrások és adók nagy részét ne Bukarestbe küldjük, hanem helyben használjuk fel, Erdélyt gyarapítsuk vele.

„Azt akarjuk, hogy legyen autópálya Erdélyben is, hogy az állam jobb életet biztosítson a vidéken élő embereknek is, vegye számba azt a vidéket, amely gyakorlatilag az ország gazdasági motorja” – mutatott rá a szenátorjelölt. Az erdélyi autópályák befejezése mellett a Szövetség kiemelt céljai közé sorolta a vidéki utak leaszfaltozását és a gyorsforgalmi utak építését is. „Olyan Erdélyt akarunk építeni, ahol normálisan lehet közlekedni. Ha autóba ülünk, időnk nagy részét azzal töltjük, hogy közlekedési dugóban vagy útlezárás miatt helyben állunk. Bulgáriának 800 kilométer autópályája van, a harmadekkora Szerbiának ugyanennyi, mint Romániának, Magyarország autópálya-hálózata pedig kétszer nagyobb a hazainál” – hangsúlyozta a Bihar megyei szenátorjelölt, aki szerint elfogadhatatlan lenne, ha olyan emberek kerülnének a parlamentbe, akik számára nem fontos az erdélyiek sorsa.

„Akinek számít Erdély jövője, akinek fontos, hogy a helyi közösségekre vonatkozó döntéseket maguk a közösségek, és ne egy bukaresti irodában hozzák meg, az a Szövetségre szavaz december 11-én. A választás világos: olyan embereket küldünk a parlamentbe, akik a mi ügyeinkért harcolnak, és minket képviselnek, vagy hagyjuk, hogy mások döntsenek az adóink elosztásáról, infrastruktúránk fejlesztéséről, vagy inkább ennek elodázásáról. Ha mi nem szavazunk, egyre többen lesznek azok, akiknek Erdély nem számít” – szögezte le Cseke Attila. Hozzátette: minden magyar szavazat számít – akár Székelyföldön, akár a szórványban, a Partiumban, a Bánságban vagy a Kárpátokon túl teszik a megfelelő helyre a pecsétet. Minden szavazat a magyar közösséget szolgálja, Erdélyt erősíti, gyermekeink jövőjét biztosítja.

Kimaradt?