Jelenleg 30 éves személyek is kaptak forradalmár-igazolványt

Számos rendellenességet talált a miniszterelnök ellenőrző testülete a forradalmár-igazolványok kibocsátásával kapcsolatban – számolt be honlapján a testület.

A vizsgálódásaik kiderítették, hogy a forradalmárok nyilvántartására vásárolt számítógépes program használhatatlan. Emellett olyan személyek is kaptak forradalmár igazolványt, akik 1989-ben mindössze ötévesek voltak. Mint ismert, az igazolvány adókedvezményekre és más juttatásokra jogosítja fel a tulajdonosát.

A honlapon közzétett jelentés szerint 2013-ban, a forradalmárok ügyeivel foglalkozó államtitkárság 20 850 darab olyan mágneses kártyát osztott szét, amelyekkel ingyenesen lehet közlekedni a bukaresti metrón, jóllehet Bukarestben és Ilfov megyében összesen 7 736 forradalmárt tartottak nyilván. Az idézett forrás szerint a 2014-es leltárkor 2 356 forradalmár iratait egyszerűen nem találták az archívumban.

Mint ismert, a forradalmár-igazolványok ügyében nemrégiben ügyészségi eljárás is indult több személy ellen. A forradalmárok ügyeivel foglalkozó államtitkárt le is tartóztatták.

Kapcsolódók

Kimaradt?