FRISSÍTVE - Az ügyészég vizsgálódik a súlyos ilfovi baleset ügyében

FRISSÍTVE: Három halottja és 15 sebesültje van egy szombat reggel történt autóbalesetnek. Mikrobusz és haszongépjármű ütközött Ilfov megyében a DN2-es jelzésű úton. Az ügyészség is vizsgálódik az ügyben.

Az Agerpres beszámolója szerint a baleset időpontjában sűrű köd volt az országúton. A szerencsétlenség pontos okáról egyelőre nem közölt részleteket a rendőrség, a hírtelevíziók azonban úgy tudják, hogy szabálytalan előzés miatt ütköztek a járművek.

A mikrobusz felborult az ütközés után. Rohammentősök szabadították ki a roncsok közül az utasokat, akik közül hárman – két nő és egy egy férfi – a helyszínen életüket vesztették. Az utóbbi áldozat a haszongépűrmű vezetője volt. A 15 sebesültet SMURD-osok és mentősök szállították bukaresti kórházakba.

FRISSÍTÉS1: A bufteai ügyészség indított nyomozást szombaton a şindriliţai súlyos közúti baleset ügyében, amelyben három személy meghalt és 15 megsérült - közölt az ügyészség. A közlemény szerint a nyomozás gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból okozott súlyos testi sértés ügyében indult. 

FRISSÍTÉS2: A nyomozás előzetes eredményei szerint a sávrjáról lesodródott haszongépjármű okozhatta a şindriliţai balesetet, amelyben egy kisbusz egy gépkocsival ütközött - közölte a bukaresti rendőrség. A 19+1 személyes kisbuszban 17-en utaztak. A menetrendszerű járatokat végző busznak  2017. április 17-ig volt érvényes műszaki vizsgája. 

FRISSÍTÉS3: Koponya- és végtagsérüléseket szenvedtek a şindriliţai baleset áldozatai - közölte az egészségügyi minisztérium. "A DN2 országúton történt karambolt követően 14 pácienst kezelnek a Bukaresti kórházakban: ötöt a Floreasca kórházban, ötöt a Pantelimon, kettőt a Sfântul Ioan, kettőt pedig az Elias kórházban. Az áldoztok leginkább különböző fokozatú agykoponya-sérüléseket, végtagzúzódásokat és -sérüléseket és arckoponya-sérüléseket szenvedtek" - tájékoztat az intézmény közleménye. 

Kapcsolódók

Kimaradt?