FRISSÍTVE - Meghalt a felvonóról lezuhant férfi

FRISSÍTVE: Meghalt az a férfi, aki lezuhant pénteken a Vârful cu Dor székes felvonójáról, a Bucsecs-hegységben. A mentők próbálkoztak az újraélesztésével, de nem jártak sikerrel.

Raluca Vasiloae, a Prahova megyei katasztrófaelhárítás szóvivőjének első nyilatkozta szerint a férfi a Sinaia fölött 2.000 méteren lévő, a Valea Dorului menedékházhoz érkező székes felvonóról esett le. A Digi 24 hírtelevízió tájékoztatása szerint a férfi a felvonót javította. A lezuhant férfihez egy SMURD-helikoptert is kihívtak. 

 

FRISSÍTÉS1: A Teleferic Rt. alkalmazottja az a férfi, aki lezuhant pénteken a Vârful cu Dor székes felvonójáról - közölte Marian Panait, sinaiai városmenedzser. 

A szóvivő szerint a férfi a cég tulajdonában lévő felvonó egyik oszlopáról zuhant le. A hegyimentők öt perc alatt értek a helyszínre és megpróbálták életben tartani a férfit. Utólag a katasztrófaelhárítás azt jelentette, hogy férfinek leállt a szívműködése. Raluca Vasiloae azt mondta, hogy a helyszínre érkezett SMURD egység mentői újraélesztést végeznek a mentőhelikopter érkezéséig. 

FRISSÍTÉS2: Raluca Vasiloae, a Prahova megyei Sürgősségi Felügyelőség szóvivője közölte, az 56 éves férfit hosszasan próbálták újraéleszteni, de nem sikerült. 

A Sürgősségi Felügyelőség azt jelentette, hogy a férfi két méter magasról a székes felvonóból esett ki, ám utóbb Marian Panait, sinaiai városmenedzser azt nyilatkozta, hogy a férfi magasról zuhant le, a cég tulajdonában lévő felvonó egyik oszlopáról.  A helyszínre egy SMURD helikopter érkezett, amely azonban már nem vette át az áldozatot. 

Raluca Brezeanu, a Prahova megyei rendőrség szóvivője szerint munkabalesetről van szó, ha az áldozat a kábelek karbantartása közben zuhant a mélybe. Az ügyben kivizsgálás indult. 

Kimaradt?