Új nevet kap a Trump Palota a lakók tiltakozása miatt

A lakók tiltakozása miatt új nevet kap a Trump Palota nevet viselő épület New York Manhattan városrészében. Az ott lakók még októberben, az elnökválasztási kampány hajrájában petícióban követelték a név eltávolítását, és a toronyház homlokzatáról szerdán le is szerelték.

Amerikai sajtóhírek szerint még két további toronyházról kerülhet le Donald Trump múlt héten megválasztott elnök neve. Az épületeket ezután azokról az utcákról fogják elnevezni, ahol állnak.

Donald Trump az Egyesült Államok egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztője. Sok épületre rátették a nevét is, és ezek közül jó néhányon - miután Trump eladta őket - az új tulajdonos is rajta hagyta a feliratot. A választási kampányban azonban néhányan azzal akarták kifejezni, hogy nem értenek egyet Trump politikájával és kijelentéseivel, hogy kezdeményezték a lakóházuk homlokzatán lévő felirat eltávolítását.

Trump vállalata közleményben reagált s leszögezte: közös megegyezéssel történik a névcsere, s tulajdonképpen egy jóval korábbi megállapodás végrehajtásáról van szó.

Nem ez az első eset, hogy Donald Trump politikai szerepvállalása érintette a Trump márkanévvel forgalmazott termékeket. Bojkottot szerveztek például egyes áruházláncolatok ellen, amelyek Ivanka Trump tervezte ruhákat és divatcikkeket árulnak, sajtóhírek szerint néhány Trump-szállodában csökkent a forgalom, s például még májusban az amerikai születésű, de mexikói származású baseball-sztár, Adrian González is elutasította, hogy az egyik Trump-hotelben szálljon meg, amikor csapata, a Los Angeles Dodgers Chicagóban játszott.

Kimaradt?