Marosszentgyörgyi és gernyeszegi önkormányzati vezetőkkel és lakosokkal találkoztak az RMDSZ Maros megyei jelöltjei

Vass Levente és Csép Éva Andrea Maros megyei képviselőjelöltek, valamint Császár Károly szenátorjelölt kedden marosszentgyörgyi és gernyeszegi önkormányzati vezetőkkel és lakosokkal találkoztak.

Mindkét községben szó volt a helyi fejlesztési kilátásokról, illetve egy jobb vállalkozói környezet megteremtésének lehetőségeiről. Vass Levente képviselőjelölt szerint a Felső Maros menti községek fejlesztése egy jól megtervezett, következetesen végrehajtott kistérségi fejlesztéssel lehetséges. „Mivel az észak-erdélyi autópálya nem ér majd el a Felső Maros mentére, nagy a kockázata annak, hogy az amúgy is kevés munkaerőt a térségből más települések fele, az ipari parkba vonzzák majd. Ezért fontos, hogy erős RMDSZ-es parlamenti képviselete legyen Maros megyének, amely az önkormányzati vezetőkkel közösen képes egy egységes kistérségi gazdasági stratégia kidolgozására és véghezvitelére” – fogalmazott Vass Levente. A képviselőjelölt szerint az segítené leginkább a térség fejlődését, ha megépülne az autópálya Marosvásárhely és Iași között, ezért bukaresti munkája során támogatni fogja azon elképzeléseket, amelyek a történelmi régiók, autópályák révén történő összekapcsolását célozzák.

A találkozókon, a szociális szolgáltatások és nyugdíjrendszer terén tervezett változtatásokról is tájékoztatták a jelöltek a helyieket. Csép Éva Andrea képviselőjelölt Marosszentgyörgyön elmondta, országos szinten a Maros megyei szociális háló a harmadik legjobban kiépített háló az országban. „Ez azonban nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, sok még a munka, a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményeket és civil szervezeteket meg kell erősíteni, nem szabad megálljon a fejlesztés, szükség van bővítésre” – mondta a képviselőjelölt. Csép Éva Andrea hangsúlyozta, az RMDSZ azért is harcolni fog a parlamentben, hogy növekedjen a szociális, más néven minimális nyugdíj, illetve hogy valamennyi közköltség áfáját 20%-ról 9%-ra csökkentsék, ahogyan azt a Szövetség javaslatára a víz áfájával is tették. 

Császár Károly szenátorjelölt szerint fel kell gyorsítani és átláthatóbbá kell tenni a visszaszolgáltatási folyamatokat. Gernyeszegen elmondta, Bukarestben kezdeményezni fogja egy online felület létrehozását, amelyen az érintettek tájékozódhatnak ügyük alakulásáról, ahol nyomon követhető, ki milyen dokumentumokat adott le, mely iratai hiányoznak, illetve egy becsült időpont, amikorra az egyes visszaszolgáltatási ügyek megoldása várható.

Kimaradt?