Ki akart tolni a rendőrökkel a részeg csíki polgár

Vagy át akarta verni a rendőröket a csíkszeredai férfi, vagy tényleg olyan részeg volt, hogy maga sem emlékezett arra, hogy összetörte az autóját.

Egy erősen ittas állapotban lévő csíkszeredai polgár állított be szombat reggel 6 órakor a városi rendőrségre azzal a panasszal, hogy ismeretlen tettesek ellopták és összetörték az autóját a Hunyadi János utcában – számolt be hétfőn a Hargita megyei rendőrség sajtóirodája.

Egy járőrcsapat elkísérte a 35 éves férfi a megrongálódott gépkocsihoz. A jármű tulajdonosa továbbra is azt hajtogatta, hogy az autót nem ő törte össze, hanem az állítólagos tolvajok. Rövid nyomozás után a rendőrök kiderítették, hogy a férfi aznap hajnali 3 óra körül botrányt keltett egy csíkszeredai bárban, majd autójába ülve távozott.

Több tanú kihallgatása után az is bizonyosságot nyert, hogy az ittas férfi volt az, aki a Hunyadi János utca körforgalom betonszigetének ütközött, megrongálva a gépkocsit. A sofőrt megszondáztatták, a műszer 0,83mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a szervezetében. Utána bekísérték a megyei kórházba, de megtagadta a vérvételt.

Ittas vezetésért és a vérvételt megtagadásáért bűnvádi vizsgálat indult ellene.

Kimaradt?