banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Vasile Dîncu: nagyrészt megvalósultak a kormány célkitűzései

Nagymértékben sikerült megvalósítani a kormány céljait, jelentette ki Vasile Dâncu kormányfőhelyettes a Realitatea televíziócsatorna vasárnap esti műsorában. 

Arra a kérdésre, hogyan jellemezné azt a kormányt, amelynek ő maga is tagja, azt felelte: csapatában vannak elégedett, vannak elégedetlen hangok is, a mérleg megvonása még hátravan. 'Nem volt hosszú listánk, de amit tartalmazott, az nagyrészt meg is valósult', mondta Dîncu. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Cioloş-kormány tagjai nem rendelkeztek politikai tapasztalattal, ami kommunikációs problémákat okozott. Nem vált előnyére a kabinetnek az sem, hogy rövid távra kellett terveznie, vélekedett a kormányfőhelyettes.

"Azt hiszem, Dacian Cioloşnak nagyon rövid idő állt rendelkezésére, hogy kialakítsa kormányát. (...) Brüsszelből érkezett, talán nem is ismerte nagyon jól a romániai értelmiségi közeget, így aztán menet közben a csapat felét le kellett cserélnünk' - mondta Dîncu.

Arról, hogy Dacian Cioloş a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormányfőjelöltje, Dîncu úgy fogalmazott: véleménye szerint a jelenlegi miniszterelnök 'fogadást kötött a politikával, amelyet vagy megnyer, ha elveszít. (...) Azt hiszem, ez olyan döntés volt, amely kockázatokkal is járhat, de óriási előnyt is jelenthet' - tette hozzá a kormányfőhelyettes. 

Kimaradt?