Bemutatta programját Ambrus Izabella brassói képviselőjelölt

A brassói magyar egyházközösségek vezetőivel találkozott Ambrus Izabella, az RMDSZ Brassó megyei képviselőjelöltje.

„A kisebbségünk védelméért és a minőségi magyar oktatásért akarok dolgozni. Az elmúlt négy évben nem volt képviselőnk – ez jelentős kimaradás. Olyan otthont akarok, ahol minden magyar gyermek színvonalas iskolában tanulhat anyanyelvén, és ahol kisebbségeink jogait tiszteletben tartják. Jogi tapasztalataimból tudom, hogy képviselőként még többet tudok tenni a Brassó megyei magyarokért” – emelte ki Ambrus Izabella, az RMDSZ Brassó megyei képviselőjelöltje, aki a brassói magyar egyházközösségek vezetőivel találkozott Kovács Attila, a Szövetség megyei szervezetének elnöke és Barabás László, Brassó magyar alpolgármestere jelenlétében.

A magyar egyházak képviselői nagy számban megjelentek a találkozón, akiket Kovács Attila köszöntött, és elmondta: „az időszakosan megszervezett találkozóink elengedhetetlenek. Úgy gondolom, hogy mindannyian megéreztük ezek szükségét és hozadékát, ezért is nagy a részvétel. A december 11-i parlamenti választások hasonlóképp fontosak a magyar közösség jövőjére nézve, ezért is fogja bemutatni céljainkat a Brassó megyei magyarok képviselőjelöltje, Ambrus Izabella.” Közösségünknek újra képviselője kell legyen a parlamentben. A jelöltlistákon sok új, fiatal személy van, akinek szakmai tudásában mind bízhatunk. Kitűztük céljainkat és egy erős, megújult csapattal fogunk mindezért dolgozni – tette hozzá Kovács.

Építő párbeszéd alakult ki az egyházakat érintő problémák, igények és támogatási lehetőségek kapcsán. Barabás László alpolgármester tájékoztatott a helyi lehetőségekről, illetve a helyi önkormányzat jelenlegi korlátozott és lelassult működéséről, amely az egyházak által elindítottakra is hatással lesz.

Ambrus Izabella képviselőjelölt, jelenleg a Brassó Megyei Tanács alelnöke a megyei lehetőségekről, a 2017-es, egyházakra vonatkozó költségvetésről, pályázati kiírásokról beszélt, továbbá ismertette a kisebbségvédelmi és oktatásügyi törekvéseit.

Számos kérdés merült fel a találkozón, amelyekre a Szövetség tisztségviselőinek vagy a jelenlévőknek sikerült választ adniuk, vagy irányt mutatniuk. Egyetértettek abban, hogy a Brassó megyei magyarok javára válik az, ha a parlamentben lesz képviselője. Ugyancsak egyhangúlag jó lépésnek tartották azt, hogy magyar alpolgármestere lett Brassónak, jelezték, érezhető a változás.

Osztoztak abban a véleményben, hogy egy kisebbségvédelmi szakemberre ténylegesen szükség van, így támogatják a megyei magyarság jelöltjének, Ambrus Izabella indulását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?