Román bűnöző miatt hajtott végre kényszerleszállást egy Ryaniar-gép

Kényszerleszállást hajtott végre a pisai repülőtéren egy nemzetközileg körözött román állampolgár által kiprovokált tömegverekedés miatt egy Belgiumból Máltára tartó Ryanair-gép múlt csütörtökön.  

A 31 éves Cristian Ioan S.-t és 3 másik rendbontót a Galileo Galilei repülőtéren olasz rendőrök letartóztatták és levitték a gépről.

A Ryairair menetrend szerinti Brüsszel-Málta járata 10 ezer méteres magasságban, Olaszország fölött repült, amikor eddig ismeretlen okokból tömegverekedés tört ki a gép első felében. Az incidenst egy másik, hátrébb ülő utas felvette telefonjával majd megosztotta az interneten. 

Amint a felvételen is látszik többen megpróbálták csillapítani a verekedőket - kisebb nagyobb sikerrel. A gép pilotája a biztonság kedvéért úgy döntött, hogy az első rendelkezésre álló repülőtéren leszáll és átadja a rendőrségnek az incidens résztvevőit.

A pisai rendőrség a verekedő személyek azonosítása során fedezte fel, hogy egyikük a 31 éves Cristian Ioan S. román állampolgár ellen nemzetközi körözés van érvényben. A román férfit minősített lopás és gépkocsivezetői jogosítvány nélküli vezetés miatt keresteti a román rendőrség. Az olasz rendőrök felvették a kapcsolatot román kollégáikkal a kiadatási procedúra megindítása céljából. 

Kimaradt?