Csapadékos, enyhe idő várható a hét elején az ország egy részében

Az évszakhoz képest melegebb idővel kezdődik a hét az ország nagy részében, nyugaton és észak-nyugaton azonban a hétfői nap folyamán a hőmérsékleti értékek fokozatosan csökkenek, és gyenge esőzésre is lehet számítani.  

Estefele az egész országban felhős lesz az égbolt, éjszaka délen és dél-keleten is lesz csapadék, más területeken csak elvétve. A maximális hőmérsékleti értékek Máramaros és a Körösök vidékén, valamint Erdély keleti részén 11-12 fok között, Munténia és Dobrudzsa déli részén 21-22 fok között alakulnak.

Kedden délen, az ország középső területein és keleten jelentős hőmérsékletcsökkenésre kell számítani, az égbolt felhős lesz és mindenütt várható eső. Jelentős mennyiségű csapadék hullhat dél-keleten, ahol négyzetméterenként akár 25 liter is eshet. A maximális hőmérsékleti értékek 5-14 fok között alakulnak, ennél magasabb értékeket, 18 fokot is mutathat a hőmérő Dobrudzsa déli részén.

Szerdán az egész országban folytatódik a hőmérsékletcsökkenés, az évszakhoz képest alacsonyabb hőmérsékleti értékeket mutat majd a hőmérő, kivéve Dobrudzsát és Munténia dél-keleti részét, ahol a sokéves átlaghoz képest melegebb idő lesz. Az egész országban csapadékos idő, a magasabban fekvő területeken hóhullás várható.

Kimaradt?