FRISSÍTVE: Három halottja és közel 60 sérültje van a tömegbalesetnek

FRISSÍTVE: Három halálos áldozata és közel 60 sérültje van annak a 20 gépkocsit érintő tömegbalesetnek, amely szombaton reggel háromnegyed 9 körül történt az A2-es autópályán. A Lehliu közelében történt tömegkarambolt a sűrű köd és a gyorshajtás okozta.  

 FRISSÍTÉSA hatóságok legújabb adatai szerint három halálos áldozata és több mint ötven sérültje van az A2-es autópályán szombat reggel történt tömegbalesetnek. A közlekedési rendőrség patancsnokhelyettese, George Grigore főfelügyelő az Agerpres hírügynökséget arról tájékoztatta, a jelek szerint két baleset történt nagyon közel, mindössze 3-4 méternyire egymástól. Információi szerint hárman haltak meg a 29 gépkocsit implikáló karambol során, 40 - 41 sérültet szállítottak kórházba. A baleset oka a sűrű köd, illetve az időjárási körülményekhez képest túl nagy sebesség, tette hozzá a főfelügyelő. A szerencsétlenség helyszínén már nincsenek sérültek, csak a három holttest, mondta Grigore. 

A Nap Autópályán történt tömegszerencsétlenségben két személyszállító kisbusz is érintve volt, amelynek utasai közül többen megsérültek.  A bukaresti katasztrófavédelmi hatóságok vörös riasztást adtak ki. Ovidiu Tătăranu, a călărași készenléti felügyelőség szóvivője az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, a helyszínre tűzoltók, rohammentősök, mentőautók érkeztek Bukarestből, Călăraşi-ból és Konstancáról. A köd miatta a SMURD helikoptereit sem lehet használni a mentésben. Tătăranu arról tájékoztatott, kilenc személyt kellett kiszabadítani az autók roncsai közül, négy személy meghalt, több mint harmincan megsérültek. 

„Nem kizárt, hogy a halálos áldozatok száma nőni fog, ugyanis a sérültek között többen életveszélyes állapotban vannak. Călărași-ról és Bukarestből is kiszálltak a rohammentőszolgálat (SMURD) munkatársai” – fogalmazott a Realitatea hírtelevízióban Raed Arafat. Utóbb a Realitatea hírtelevízió arról számolt be, hogy a fővárosi Floreasca sürgősségi kórház felkészült a sérültek fogadására, információik szerint 5 ember életveszélyes állapotban van. 

A forgalom azóta is leállt, Konstanca irányába több kilométeres kocsisor alakult ki.

Két telefonszámon érdeklődhetnek a hozzátartozók az A2-es autópályán történt tömegbaleset sérültjeiről - közölte Facebook-oldalán a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelősége (DSU). A két telefonszám a következő: 021.264.85.15 és 021.264.85.16. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?