Pénteken tárgyalja a fővárosi táblabíróság Szőcs Zoltán és Beke István ügyét

Újabb tárgyalásra kerül sor pénteken a bukaresti táblabíróságon a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) erdélyi, illetve kézdivásárhelyi vezetői, Szőcs Zoltán és Beke István perében. Azzal vádolják őket, hogy robbantásos merényletet terveztek végrehajtani Kézdivásárhelyen 2015-ben, a december elsejei ünnepség alatt. 

Szőcs Zoltánt és Beke Istvánt május 19-én állította bíróság elé a  szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) közösség elleni merényletre való felbujtás és a robbanóanyagokra vonatkozó szabályok megsértésére való felbujtás miatt. 

A vád szerint erőszakos cselekedetek végrehajtására készültek a HVIM autonomista és revizionista céljainak eléréséért. A vádirat értelmében a szervezet 2015. október 10-i gyűlésén Szőcs Zoltán házi készítésű robbanószerkezet készítésével bízta meg Beke Istvánt. A szerkezetet állítólag december elsején szándékoztak felrobbantani közterületen, a Gábor Áron szobor közelében, a nemzeti ünnep alkalmából szervezett katonai felvonulás útvonalának egyik pontján. 

A Beke István lakásán tartott házkutatás során az ügyészek nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt találtak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?