Kovászna: az EMNP még nem döntött a polgármesterjelöltről

A háromszéki RMDSZ pénteken hivatalosan is benyújtotta Thiesz János Kovászna város polgármester jelöltségének dokumentációját a Megyei Választási Bizottságnál.

Az Erdélyi Magyar Néppárt ugyanott bejegyezte választási jelképét, tehát valakit elindít a fürdőváros polgármesteri tisztségéért, viszont párton belül még nem született döntés a jelölt személyéről, tudtuk meg Nemes Elődtől. A néppárt háromszéki elnöke szerint két lehetséges polgármesterjelöltjük van, és legkésőbb hétfőn megnevezik az illetőt.

A Magyar Polgári Párt nem indít polgármester jelöltet Kovásznán, és annak a pártnak a jelöltjét támogatják, aki felvállalja a székely jelképek használatát és az autonómia ügyét.

Három román jelölt?

Értesülésünk szerint Kovászna városban három román jelölt tervezi indulását. Egyelőre Thiesz János RMDSZ-es jelölt indulása biztos, ő 2008-tól tölti be az alpolgármesteri tisztséget Kovásznán. Hétfő az utolsó nap, amíg a pártok és függetlenek benyújthatják jelölési dossziéjukat a megyei választási bizottsághoz.

A Lőrincz Zsigmond polgármester tavaly novemberi tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt sorra kerülő időközi választást február 3-án szervezik Kovásznán.

Kimaradt?