Soha nem fogja elfelejteni ezt a napot az erdélyi magyar pár

Kalandfilmbe illő jelenetek főszereplője volt szerdán Angliában egy erdélyi magyar pár. Egy mocsárba süllyedt magyarországi nőt segítettek ki a bajból.

A nyárádszeredai Antal József a jelenetről videót is készített. A Maszolnak elmondta, csíkszentdomokosi élettársával egy jó ideje már Angliában élnek. Segélyszervezeteknek gyűjtenek ruhát az ország észak-nyugati részében, Cumbria tartományban, ehhez szórólapozókat is alkalmaznak.

A pórul járt  nő egy szórólapozó munkatársuk a magyarországi Bicskéről. „Kétségbeesetten felhívott telefonon, hogy bajban van. Szórólapozni indult, letért az erdei útról, elsüllyedt a mocsárban, és képtelen volt kimászni” – mesélte Antal József.

A nyárádszeredai férfi az élettársával együtt autóba ült, és a nő keresésére indult. „Azt tudtuk, hogy melyik erdőben van, de annyira rémült volt, hogy nem tudta megadni a pontos tartózkodási helyét. Mondtam neki a telefonba: tartsd el a készüléket a füledtől, és ha hallod a dudaszót, jelezd, mert azt jelenti, hogy a közeledben járunk” – részletezte.

A középkorú nőt végül egy fa tövében találták meg, derékig sárban. Nem volt annyi ereje, hogy a fába kapaszkodva kikecmeregjen a mocsárból. Az is kiderült a felvételekből, hogy pisilni tért le az erdei útról, így történt meg a baj.

Arra a kérdésünkre, miért filmezett egy darabig ahelyett, hogy mielőbb segítsen, Antal József kijelentette: látta, hogy nincs életveszélyben a nő. „A kedvesem rohant hozzá először, pedig mondtam neki többször is, hogy ne kockáztasson, hagyjon engem. Ez egy olyan helyszín volt, hogy csak egy ember fért oda, és ő fürgébb volt, mint én. Egy biztos: ezt a napot soha nem fogjuk elfelejteni” – fogalmazott a nyárádszeredai férfi.

Kimaradt?