Bonót választotta meg első ízben az Év Férfijának a Glamour magazin

A U2 ír rockegyüttes frontemberét, Bonót választotta meg első ízben az Év Férfijának az amerikai Glamour magazin.

Az 1939-ben alapított Glamour magain 1980 óta nevezi meg minden évben azokat a nőket, akik nagy jelentőségű tetteket vittek véghez a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a sportban, a divatban, a tudományban vagy a politikában. Keddi közlése szerint a lap eddig szándékosan nem díjazott férfiakat, ám a U2 ír rockegyüttes frontembere, Bono humanitárius munkája, a lányok, valamint a nők jogainak elismertetéséért tett erőfeszítései az Év Férfija cím megalapítására sarkallta a lapot.

„Amikor egy népszerű férfi rocksztár, aki bármit megtehetne az életben, amit csak akar, úgy dönt, hogy a világszerte élő nők és lányok jogiért fog küzdeni, nos, akkor ez igazán alkalmat ad az ünneplésre. Büszkén jelentjük be, hogy Bonót választottuk meg elsőként az Év Férfijának” – közölte a lap.

Bono megköszönte az elismerést a magazinnak, és közleményében aláhúzta, hogy „a nemek közötti egyenlőségért vívott harcot csak akkor lehet megnyerni, ha a férfiak együtt küzdenek a nőkkel”. Mint hozzátette, ha a vezetők nem támogatják a lányok és a nők jogaiért vívott harcot, akkor le kell váltatni őket.

Az amerikai magazin idén Gwen Stefani amerikai énekesnőt, Simone Biles amerikai tornászt, a Black Lives Matter elnevezésű mozgalom három alapítóját, Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatóját, Zendaya amerikai popsztárt, Miuccia Prada olasz divattervezőt, Nadia Murád jazidi emberi jogi aktivistát és Ashley Graham plus-size modellt nevezte meg az Év Nőinek. A kitüntetettek tiszteletére november 14-én rendeznek ünnepséget Los Angeles-ben.

Kimaradt?