László Attila szenátor: jogosan sztrájkoltak az egészségügyi alkalmazottak

Jogosak az egészségügyben dolgozók követelései, azonos végzettséggel, tapasztalattal rendelkező személyek egyforma bérezést is érdemelnek, mutatott rá László Attila, Kolozs megyei szenátor.

A politikus szerint aszociális ellátó rendszer és a munkaügyi minisztérium intézményeinek alkalmazottait, illetve a kórházak műszaki személyzetét is megilleti a béremelés. „A jelenlegi bérrendszer nem fenntartható, a közelgő költségvetés tervezet kialakításánál figyelembe kell venni az egészségügyi alkalmazottak érdekeit is. Az eddigi béremelésekkel ellentétben, a bevételi oldalt is támogatni kell annak érdekében, hogy a rendszer fenntartható legyen; az egészségügyi intézményeknek kiutalt alapokban is jelenjenek meg a béremelést biztosító források” – idézte a szenátort a Kolozs megyei RMDSZ keddi közleménye.

László Attila szerint nem szabad figyelmen kívül hagyni az egészségügyi alkalmazottak véleményét, mert ők azok akik naponta problémákba ütköznek és ugyancsak ők azok, akik ezeknek a problémáknak a megoldását ismerik. "Az egészségügy pedig a teljes lakosságot érinti, egyik kulcsfontosságú ágazata a jóléti államnak. Bár a Nemzeti Liberális Párt (PNL) bírálja a követeléseket, és az erre előkészített megoldásokat nem támogatja, ezelőtt 6 hónappal mégis hasonló törvénytervezeteket támogattak az egészségügyi bérezés kapcsán” - mondta a szenátor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?