A védelmi miniszter megerősítette Románia rakétavédelem terén tett vállalásait

Megerősítette hétfőn Románia rakétavédelem területén tett vállalásait Mihnea Motoc. A védelmi miniszter James D. Syring altengernaggyal, az Amerikai Egyesült Államok rakétavédelmi ügynökségének igazgatójával találkozott Londonban a nemzetközi rakétavédelmi konferencia alkalmából. 

A védelmi táca hétfőn arról tájékoztatta az Agrespres hírügynökséget, hogy a találkozó során Motoc miniszter hangsúlyozta: a közös rakétavédelmi terv a biztonság megnövekedését hozta Románia és az egész euroatlanti térség számára, ugyanakkor megerősítette a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közti stratégiai partnerséget.


A tárca vezetője ismét leszögezte, hogy Románia támogatja az Egyesült Államok rakétavédelmi rendszere európai összetevőjének további fejlesztését, amely megerősíti az Atlanti-óceán két partján lévő NATO-szövetségesek közti viszonyt. 

Mihnea Motoc a konferencia első napján hangsúlyozta a deveselu-i légvédelmi támaszpont jelentőségét a Románia és Egyesült Államok közti együttműködés terén.

A védelmi tárca vezetője a rendezvényen átvette az évente odaítélt David R. Israel kitüntetést a deveselui légvédelmi támaszpont működőképessé tételéért és a rakétavédelem terén tett érdemeiért. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?