Iktatták az RMDSZ szatmári jelöltjeinek nevét tartalmazó listákat

Vasárnap kora délután a Megyei Választási Irodában iktatta az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete a jelölési dossziékat.

Mind a szenátusi, mind a képviselői lista teljes, hiszen az egyiken négy, a másik listán hét jelölt szerepel. A jelöltek mellett az eseményen részt vett Pataki Csaba, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, valamint Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmárnémeti Szervezetének elnöke is.

Turós Loránd, a szenátusi lista vezetője elmondta, a legfontosabb, hogy becsülettel képviselje mindenki a választókörzetét és az egész megyét. Hozzátette, hogy bár a csapat fiatalnak mondható, jelentős politikai és közigazgatási tapasztalattal rendelkezik. Magyar Lóránd, a képviselői lista vezetője elmondta, hogy keményen kell dolgozni, de nem lehetetlen, hogy az RMDSZ-nek meglegyen az eddigi két képviselője és egy szenátora. Hangsúlyozta azt is, hogy mind Szatmár megyében, mind Erdélyben sok mindent kivívott már az RMDSZ, amelyre büszke lehet mindenki, de sok még a teendő, hiszen több jogot, nagyobb biztonságot és tiszteletet kell most kivívni az egész erdélyi magyar közösség számára.

Pataki Csaba, az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezetének elnöke kifejtette, hogy nem véletlenül esett a választás erre a napra, hiszen október 23-a fontos üzenetet hordoz minden Szatmár megyében és a világ más pontjain élő magyar számára is. Éppen hatvan évvel ezelőtt robbant ki a magyar forradalom és szabadságharc, de reméli, hogy a jelöltek tisztában vannak azzal, hogy a huszonegyedik században is meg kell vívni a harcokat annak érdekében, hogy nemzetiségtől függetlenül szabadnak érezhesse magát mindenki.

Szenátorjelöltek: Turos Lóránd, Günthner Tibor, Őri-Pákay Franciska, Butka Gergő
Képviselőjelöltek: Magyar Lóránd, Erdei D. István, Gaman Mihály, Véron András, Zazula Béla, Poszet Kinga, Gindele Imre

Kimaradt?