Ilyen lesz az időjárás ezen a héten

A Kárpátokon kívüli régiókban hideg, borongós idővel kezdődik október utolsó hete a meteorológusok előrejelzései szerint. Az ország más területein az évszakhoz képest melegebb idő lesz hétfőn, de időnként beborul az ég.

A maximális hőmérsékleti értékek hétfőn 6 (Moldova északi részén) és 20 fok (Bánát és Körösök vidéke) között alakulnak,a minimálisak pedig 2-12 fok között. Reggel és éjszaka helyenként köd alakulhat ki.

Kedden az ország déli és keleti területein marad a hideg idő és a felhős égbolt, helyenként enyhe esőzés is előfordulhat. Máshol az átlaghőmérsékletek az évszakhoz képest magasabbak lesznek, estére azonban beborul, éjszaka pedig helyeként eső is kialakulhat. A maximális értékek 8-20 fok között, a minimálisak 2-10 fok között alakulnak.

Szerdán hideg, borongós idő lesz, az ország legtöbb régiójában esőre kell számítani, a hegyekben havaseső és havazás lesz. A maximális hőmérsékleti értékek 5-14 fok között alakulnak, a magasabb értékek Bánátban lesznek jellemzőek.

Csütörtökön marad a hideg idő, főleg keleten és délen. Az égbolt változékony lesz észak-nyugaton, felhős pedig az ország többi területein. Délen és keleten napközben enyhe esőzések is kialakulhatnak, máshol csak elvétve fordulhat elő csapadék. A maximális hőmérsékleti értékek 5-14 fok között, a minimálisak -3-7 fok között alakulnak. Éjszakára az egész országban köd lesz.

Hétvégén az egész országban az évszaknak megfelelően alakulnak a hőmérsékleti értékek, amelyek 8-15 fok között alakulnak majd. Északon és a hegyekben csapadékra is kell számítani. 

Kimaradt?