A vonatok is késnek a havazás és a rendkívüli hideg miatt

Újra megdőlt az idei hidegrekord, csütörtökön reggel mínusz 28,7 fokot mértek a Kovászna megyei Bodzafordulón, a talajszinten pedig ennél is alacsonyabb volt a hőmérséklet: mínusz 30,6 Celsius fok.

A térségben hajnalra mínusz 17 és mínusz 20 fok közé süllyedt a hőmérséklet. Az országnak csaknem minden területén tombol a tél, a rendkívül alacsony hőmérséklet miatt pedig az ország központi és keleti részében késnek a vonatok.tren-zapada

A talaj szintjén mért alacsony hőmérséklet miatt jegyzett késések 20 és 50 perccel hosszabbítják meg a szerelvények menetidejét, ám a közlekedés sehol nincs lezárva. A Román Vasúti Társaság (CFR) azt tanácsolja az útrakelőknek, indulás előtt érdeklődjenek a személyszállítást illetően a 021/9521-es telefonszámon.

A meteorológusok előrejelzése szerint péntektől megenyhül az idő, a levegő hőmérséklete eléri a periódusnak megfelelő értékeket.

A tél leghidegebb napja tavaly december 14-én volt, amikor Bodzafordulón mínusz 31 Celsius fok volt a levegő hőmérséklete, míg a talajmentén mínusz 33 Celsius fokot mértek. A Kovászna megyei hatóságok szerint a fagyos időjárás nem okozott problémát az áramszolgáltatásban és hőenergia-ellátásban. A rendőrség egy 80 éves idős árkosi asszony halálát jelentette, aki múlt szombaton tűnt el, és hétfőn az árkosi erdőben találták meg a hóval borított holttestét. Az ügyészség vizsgálja az asszony halálának körülményeit.

Kimaradt?