250 dalból választják ki a Dalt

Összeült A Dal zsűrije, az öttagú csapat, amely az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulóját segít kiválasztani. Két napja hallgatják az összesen 250 dalt, és próbálják eldönteni, melyik 30 kerüljön be az m1-en február 2-án kezdődő műsorba.

A zsűritagok úgy hallgatják meg a dalokat, hogy nem tudják, ki énekel, így a lehető legigazságosabb döntést tudják hozni. Rúzsa Magdi életében először vállalt zsűriszerepet, ám nem véletlen, hogy éppen ebben a műsorban, hiszen 2007-ben Helsinkiben az Eurovíziós Dalfesztivál második legjobb magyar eredményét érte el Aprócska Blues című dalával.

adal zsuri

„Újra eurovíziós lázban égek, nagyon élvezem ezt az egészet. Nagyok sok jó dal érkezett, meglepően sok olyan szerzőtől is, akik eddig nem voltak annyira közismertek. Nagy egyetértésben dolgozunk együtt a többi zsűritaggal” – árulta el az énekesnő, aki reméli, hogy a nézők segítségével megtalálják azt a dalt, amely méltó módon képviseli Magyarországot a svéd Malmőben, ahol az idén rendezik a nemzetközi versenyt.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar selejtezőjén Rúzsa Magdi énekesnő, Rakonczai Imre dalszövegíró, Walkó Csaba Compact Disco-frontember, Rákay Philip, az m1 és az m2 intendánsa és Csiszár Jenő rádiós és tévés műsorvezető fog ítélkezni. 

 

Kimaradt?