Tovább fagyoskodhatunk a héten

Az évszakhoz képest hidegebb időre kell számítani a következő két napban - figyelmeztetnek a meteorológusok.

Csütörtökön bár kicsit emelkednek a hőmérsékleti értékek, az ország keleti és déli részén így is alacsonyabbak lesznek a sokéves átlaghoz képest.

Kedden főleg az ország keleti, déli és középső területein tartja magát az évszakhoz képest a hidegebb időjárás. Az égbolt felhős lesz, de csapadékra csak este elvétve az ország nyugati és dél-nyugati területein élők számíthatnak. A hegyvidéken, délen és dél-nyugaton a szél is felerősödik. Reggelente hóharmat és az alacsonyabban fekvő területeken köd képződhet. A maximális hőmérsékleti értékek 6-14 Celsius fok között alakulnak.

Szerdán még tart az év ezen időszakára nem jellemző hideg idő, főleg délen, az ország középső régióiban és a keleten élők fagyoskodnak majd. A maximális hőmérsékleti értékek nem nagyon haladják meg a 7 fokot Moldvában és Erdély keleti részén, kicsivel melegebb, 14 fok is lehet a Körösvidéken és Máramarosban. Enyhe csapadékhullásra kell számítani nyugaton és dél-nyugaton, a hegyekben havas eső és havazás lehet.

Csütörtökön az ország legtöbb régiójában az előző napokhoz képest enyhe felmelegedés észlelhető, de keleten és délen továbbra is tartják magukat az évszakhoz képest alacsonyabb hőmérsékleti értékek. Az ország nagy részén felhős lesz az égbolt, az esti órákban helyenként nyugaton és dél-nyugaton esőre is kell számítani. Bánságban és a hegyvidéken a szél is felerősödik. A maximális hőmérsékleti értékek 8-16 fok között alakulnak.  

A Országos Meteorológiai Szolgálat sárga színű riasztást adott ki a sűrű köd és rövid látótávolság miatt Brassó, Hargita és Szeben megyékre kedden. A meteorológusok szerint Brassó megyében többfele, főleg a Brassó-Fogaras útszakaszon, Hargita megyében a Csíki- és Gyergyói-medencében, Szeben megyében főleg a Fogaras irányából Nagyszeben fele vezető útvonalon az látótávolság nem haladja meg a 200 métert, de helyenként 50 méter alá csökken. A riasztás 11 óráig van érvényben. 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?