Több mint ötezer rendőr távozott a rendszerből

Több mint ötezer rendőr távozott a rendszerből – mondta az Agerpres hírügynökségnek adott interjúban Bogdan Despescu, a Román Rendőrség főfelügyelője.

Idén különösen sokan távoztak a Román Rendőrség szolgálatából, többen nyugdíjba vonultak, de olyanok is vannak, akik a versenyszférába igazoltak át, anyagi megfontolásokból. A legnagyobb rendőrhiány a falvakon van, a vidéki rendőrőrsökre 1900 helyet hirdettek meg, ebből 1727-et foglaltak el a jelentkezők.

Az újonnan alkalmazott rendőrök rövidesen, a kiképzésük után munkába is állhatnak. A közrend, közlekedésrendészet és szállítás terén 2303 rendőri állást hirdettek meg, ezekre 14000-an pályázó jelentkezett. Pszichológiai, orvosi vizsgálatnak fogják alávetni őket, felmérik sportteljesítményüket, majd következik az elméleti vizsga.

Ezen kívül a rendőrségnek számos, más területről érkező szakértőre – pénzügyi és IT-szakemberre, vegyészre, erdészre, mérnökre stb. – szüksége van, tette hozzá Despescu. Számukra 300-nál is több helyet hirdetnek meg a közeljövőben.

Kapcsolódók

Kimaradt?