Jövő év végéig lebontják Sepsiszentgyörgyön a „berlini falat”

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal jövő év végéig lebontja a "berlini falat", amely elválasztja a romák lakásait a város többi részétől - írja a Nép Ügyvédje közleményében. 

"A Nép Ügyvédje által végzett vizsgálat és javaslatok nyomán a sepsiszentgyörgyi polgármester beleegyezését adta, hogy 2017 végéig lebontsák azt a falat, amely a romák lakásait elválasztja a város többi részétől" - fogalmaz a közlemény. 

A Nép Ügyvédje jelezte: figyelemmel kíséri ezt az ügyet, mint ahogyan az Oltmező utcában lévő szociális lakások esetét is, amelyeket kerítéssel vettek körbe. 

"A Nép Ügyvédje nem ért egyet Tischler Ferenc helyi tanácsos véleményével, aki szerint a szociális lakásokban élők intézményben laknak. Korábban Antal Árpád polgármester is úgy nyilatkozott, hogy a szociális lakásoknak 'intézményként' kell működniük, amelyet azért kell körbekeríteni, hogy a szabályok betartását ellenőrizni lehessen. A polgármester szerint a kapuval ellátott kerítésnek az volt a célja, hogy ellenőrizni lehessen az idegenek ki- és bejárását, vagyis hogy ne lakhassanak ott mások, csak azok, akiknek erre szerződésük van. Ugyanakkor, a kerítés lehetetlenné teszi a gépkocsik bejárását" - írja a nyilatkozat. A városháza korábbi álláspontját itt olvashatja

A Nép Ügyvédje értékeli a helyi hatóságok törekvését, hogy járdát és játszóteret alakítsanak ki, és hogy a portáson kívül szociális munkásokat is alkalmazzanak. 

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerdán a hírügynökségnek elmondta: a "berlini fal" lebontására annak az útnak a felújításakor kerül sor, amely a város eme negyedébe vezet. A projekt jelenleg az előkészítés fázisában van - tette hozzá az alpolgármester. 

Kapcsolódók

Kimaradt?