Egy színdarabért akartak bírságolni a csendőrök Iași-ban

Közszeméremsértésért és közrendháborításért akartak megbírságolni a csendőrök Iași-ban két színészt, akik a városközpontban játszottak el egy színdarabot.

Jól szórakoztak azok a iași-iak, akik vasárnap délután a város központjában megnézték az Auăleu színtársulat Huooooo!!! című kétszereplős komédiáját. A szabadtéri színdarabot egy fesztivál keretében játszották el a szokatlan helyszínen.

A darab voltaképpen egy tüntető lány és egy csendőr párbeszéde, amelyben időnként elhangzik egy-egy sikamlósabb vagy trágárabb kifejezés is. Ez nagyon nem teszhetett az arra járó – igazi – csendőröknek, akik meg akarták bírságolni a színészeket közrendháborításért és közszeméremsértésért. A jelenetről nyolcperces videó került fel a fesztivál egyik szervezőjének Facebook-oldalára.

A megrökönyödött színészek és nézők hosszú percekig hiába magyarázták a két „erkölcscsősznek”, hogy a vulgáris kifejezések egy színdarabban hangzottak el,  a csendőrök az alkotmányt is idézve kiálltak amellett, hogy kihágás történt a városközpontban. A vita kiabálásig fajult. A „kíváló alakításukért” vastapsot kapó csendőröket azzal rázták le végül magukról a színészek, hogy reklamáljanak a fesztivál rendezőjénél. 

Kimaradt?